Saltar al contenido

Catalá

descarga y comparte

Des de 1978 el 18 de maig es celebra el Dia Internacional del Museu, una iniciativa afavorida per l’Internacional Council of Museum (ICOM) amb la finalitat d’acostar els museus a la societat, donar a conèixer els seus valors i mostrar les iniciatives que duen a terme. Any rere any  els diferents museus de tot el món organitzen diverses activitats al voltant d’aquest dia, creant una cita anual.

Però actualment el públic ha canviat i la societat en la qual vivim ha experimentat importants transformacions a causa del desenvolupament tecnològic. Avui no hi ha cap dubte de la importància d’Internet i de com ha revolucionat les nostres vides convertint-se en un dels principals mitjans de comunicació i informació.

Amb la finalitat que el Dia Internacional dels Museus estigui també present a la xarxa, es proposa la campanya Doodle4Museum, l’objectiu de la qual és aconseguir que Google, principal cercador d’informació en la xarxa i un dels portals d’Internet més visitats, desenvolupi un Doodle commemoratiu d’aquest dia.

Google i el seu dissenyador Dennis Hwang han realitzat en els últims anys diveros doodle per commemorar diversos dies internacionals, com el Dia Mundial de l’Aigua o el Dia Internacional de la Dona. També s’han acostat al món de l’art realitzant doodles inspirats en l’obra de destacats artistes, com Van Gogh o Munch.

Els doodles commemoratius substituïxen al logotip habitual de Google durant el dia assenyalat i són difosos, més enllà del mateix portal de Google, per mitjans de comunicació digitals, llocs web i blocs que es fan ressó de l’esdeveniment.

La campanya Doodle4Museum té per finalitat aconseguir conjuminar els esforços de tots els museus, i especialment dels que hi són presents a Internet, de tots els professionals que fan servir la xarxa i de totes les persones interessades en els museus per aconseguir que aquest dia es celebri també en l’entorn virtual.

L’acostament a la cultura s’inicia amb la presa de consciència sobre ella. Per això, l’objectiu d’aquesta campanya és precisament aquest, que els milers d’internautes que diàriament usen Google coneguin l’existència del Dia Internacional dels Museus i s’interessin per participar-hi.

La implicació de totes les persones que s’encarreguen de la difusió dels museus a través de les xarxes és necessària perquè aquesta iniciativa tingui efecte, pel que se li agrairia la seva implicació en ella i la seva col·laboració per a difondre-la.

Senti’s lliure en tot moment d’utilitzar o modificar aquesta informació com estimi oportú i de realitzar les propostes que consideri apropiades. No oblidi consultar les diferents maneres de participar en aquesta iniciativa perquè un Doodle commemori en la xarxa el Dia dels Museus.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: